Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Studentskyttere

Foto: Norsk Skyttertidende.

Her finner du alt du trenger for å finne et passende stundet-lag for deg selv eller en annen.

Se studentkartet her. Dette er et kart med oversikt over studiesteder og nærmeste skytterlag. Ved å klikke på skytterlaget får du opp kontaktinfo, treningstider osv. 


Studentmedlemskap:

Her er regelverket for studentmedelemsskap:

Skytterboka pkt 1.740 Adgang til å representere to lag

Skyttere som er under utdanning, herunder skyttere som avtjener førstegangstjeneste, kan representere to skytterlag årlig gjennom et aktivtmedlemskap på hjemstedet og et studentmedlemskap på studiestedet.

Disse skytterne kan kun delta i ett landsdelskretsstevne og samlagsstevne årlig for hver skytedisiplin, samt én årlig deltakelse i organisasjonsmedaljeskyting og skyting om dugleiksmerke. En skytter kan, når begge lag er enige, gis adgang til å representere et annet lag i skifeltskyting og skogsløp med skyting enn sitt hjemmeskytterlag. Ordningen er begrenset til samlaget og godkjennes av dette.

Råd til skytterlag:

  • Hjelp deres kommende studenter med å finne nytt lag på studiestedet. Ta gjerne kontakt med det nye skytterlaget for studenten. På denne måten kan det aktuelle laget ta kontakt med studenten og ønske den velkommen.

  • Skytterlag ved større studiesteder bør jobbe aktivt med å ta imot og ønske velkommen nye studentskyttere hver høst. 

Råd til studenten:

  • Ikke nøl med å ta kontakt med et nytt skytterlag. De aller fleste lag er svært positive til nye medlemmer. Ofte har lag i nærheten av studentsteder god erfaring med å ha studentskyttere.

  • Har du ikke råd til å skyte i studietinden? Du kan fortsatt være en del av skyttermiljøet som instruktør. På denne måten får du være en del av det gode miljøet, samtidig som du bidrar til at andre skyttere opplever mestring og utvikling.

  • Hvis du kjenner noen skyttere ved ditt nye studiested kan det være lurt å ta kontakt med dem for å få tips til hvilket lag som kan passe deg. 

Les om regler ved oppbevaring av privat våpen på skytebanen her.