Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Bli skytter (takk for innmeldingen)

Søker du spenning, konkurranse og gode venner med samme interesse!? Ja, da er nettopp skyting en idrett for deg!

Det er mange gode grunner til at nettopp du bør bli aktiv skytter i Det frivillige Skyttervesen:

- Hvis du ønsker deg en spennende og konkurransepreget hobby hvor det miljømessige er i fokus, kontakt ditt nærmeste skytterlag for en orientering om hvordan du blir medlem og begynner din skytekarriere.

- Mange tror at man må ha gode fysiske forutsentninger for å holde et gevær, men riktig skytestilling og rembruk gjør at muskler og god kondisjon ikke er det viktigste for å lykkes som skytter. Her er det kvaliteteter som god konsentrasjonsevne og psykisk styrke som er avgjørende for resultatet.

- I DFS konkurrerer jenter og gutter i samme klasse, med lik forutsetning for å lykkes. For å skyte i Det frivillige Skyttervesen er det kun fysiske forutsetninger som setter den nedre og øvre aldersgrensen for den enkelte skytteren. Dermed kan en skytekarriere strekke seg fra ung nybegynner til vel over 90 år i veteranklassen. Få idretter kan tilby en tilsvarende aktiv periode.

- Skytebanen er en samlingsplass for hele familien, og ikke sjelden ser man at både mor og far samt sønn og datter deltar i samme konkurranse. Skyttersportenhar lange tradisjoner, og tidligere var det flest menn som var aktive skyttere.Organisasjonen er i utvikling og vi ser stadig flere skytterfamilier, jenter og gutter, gamle som unge på samme arena.

- Ta kontakt med skytterlaget der du bor, så vil de fortelle deg når de har trening og instruksjon. Vet du ikke om noe skytterlag i nærheten, kan du ta kontakt med Skytterkontoret så kan vi fortelle deg hvem du skal henvende deg til.

Om ditt lokale skytterlag har egen hjemmeside finner du dette ved å søke etter skytterlaget eller se på oversikten nederst på www.dfs.no.